Un ghid pentru alegerea locului perfect pentru Generatorul dvs. Portabil

Un ghid pentru alegerea locului perfect pentru Generatorul dvs. Portabil

Nimeni nu vrea să fie supus timp de mai multe ore la un zgomot de 60-70 de decibeli în mod constant și nici nu dorim să ne sufocăm cu gaze periculoase și inodore, precum monoxidul de carbon, eliberat ca parte a procesului de ardere. În general, păstrăm generatoare în afara caselor noastre din aceste motive și multe altele. Cu toate acestea, păstrarea lor în mediul exterior are și dezavantajele sale. Ploaia, precum și zăpada și vânturile puternice, au capacitatea de a vă deteriora generatorul portabil.

Generatoarele sunt echipate cu mai multe piese electronice și alternatoare care, atunci când sunt expuse la umiditate, pot prezenta pericole semnificative. Tocmai din acest motiv, avem hale sau dulapuri în care le puteți păstra, fără riscul de a le defecta atunci când aveți nevoie cel mai mult. Casetele generatoarelor portabile au diferite forme și dimensiuni și poate fi o problemă atunci când încercați să alegeți unul pentru casa dvs.

 

Ce să aveți în vedere înainte de a cumpăra un adăpost pentru generatorul portabil?

Luăm în considerare dimensiunile:

Când doriți să cumpărați un adăpost pentru un generator portabil, asigurați-vă că măsurați mai întâi dimensiunile de care aveți nevoie. Nu doriți să cumpărați un adăpost care este prea mic sau prea mare, doriți să se potrivească exact. Dacă este prea mare, vă veți face griji pentru cum să-l mutați dintr-un loc în altul și vă veți confrunta cu dificultăți atunci când doriți să îl depozitați.

Dacă este prea mic, riscați ca generatorul dvs. să nu se încadreze în incintă. Din acest motiv, piața oferă carcase care sunt de toate tipurile și dimensiunile. Alegeți carcasa potrivită pentru generatorul dvs.

 

Poate ajuta la reducerea sunetului?

Al doilea lucru pe care doriți să îl luați în considerare ar fi capacitatea incintei de a reduce cantitatea de sunet pe care o produce generatorul. Dacă locuiți într-un oraș și aveți o serie de vecini care nu prea apreciază sunetul puternic pe care îl produce generatorul dvs., atunci trebuie să aveți o incintă care promite reducerea sunetului. Mai mult, dacă folosești generatorul pentru o noapte de camping, atunci sunetul poate diminua calitate timpului petrecut alături de prieteni și familie.

Dacă aveți un generator care produce mult zgomot, atunci ar trebui să cumpărați o carcasă al cărei material este destul de dens și este capabil să absoarbă undele sonore. Cu toate acestea, dacă generatorul este relativ mai silențios, nu veți avea nevoie de nicio incintă specială. Una simplă ar fi suficient. Dacă nu găsiți o incintă eficientă pentru reducerea sunetului, aveți întotdeauna opțiunea de a izola pereții singuri. Există multe materiale pe piață concepute special pentru reducerea sunetului. Deși faptul că trebuie să cumpărați material izolant separat pentru carcasa  pare să fie puțin greoi și scump, instalarea acestuia vă va aduce liniștea sufletească și confort.

Unele materiale fono absorbante includ spumă acustică, care este de obicei folosită în studiouri pentru a evita ecoul în înregistrare, precum și spuma absorbantă fonică și panouri acustice. Aceste materiale pot fi găsite cu ușurință pe în magazine online sau în magazinele de de bricolaj locale. Aplicarea acestor materiale pe carcasa generatorului nu este o sarcină foarte grea. Tot ce va trebui să faceți este să folosiți niște lipici și să le lipiți de pereții și tavanul incintei.

 

Unde va fi folosit generatorul?

Al treilea factor care intră în joc atunci când te gândești să cumperi o incintă pentru un generator portabil este mediul în care vrei să folosești generatorul tău portabil. Fie că plouă, ninge sau este extrem de cald în zona dvs. sau în zona în care doriți să vă luați generatorul; toate acestea devin o parte crucială a procesului de luare a deciziilor din spatele achiziționării unei incinte. Dacă plouă mult, atunci trebuie să cumpărați o incintă dintr-un material care rezistă la apă în loc să-l absoarbă. În acest caz, existența unei incinte din lemn ar fi dăunătoare. Lemnul absoarbe apa ceea ce o face moale și nu poate suporta presiunea fără a se rupe. În acest caz, aș sugera să cumpărați o carcasă care este fie din oțel, fie dintr-o țesătură rezistentă la apă, cea care este folosită pentru construirea corturilor. Dacă ninge mult acolo unde locuiești, atunci este înțelept să nu ai o incintă de oțel.

Deoarece generatorul produce căldură și, la rândul său, utilizează acea căldură pentru a produce energie electrică, având o incintă de oțel într-un climat înzăpezit ar fi contraproductiv. Deoarece oțelul este un conductor bun, devine foarte cald și foarte rece. A avea o incintă de oțel pentru generatorul tău unde este frig ar fi ca și cum ai merge împotriva cursului de apă. Munca pe care o face generatorul dvs. se va inversa și se va produce mai puțină energie.

 

Disponibilitatea unui sistem de flux de aer functional

Carcasa ar trebui să aibă un sistem de flux de aer funcțional. Întrucât în esență, generatorul dvs. arde combustibilul fosil și apoi utilizează căldura produsă pentru a crea electricitate, există o mulțime de gaze periculoase care sunt eliberate. Mai mult, deoarece gazele produse sunt calde și grele, riscă să vă încălzească generatorul și să nu mai funcționeze. Prin urmare, este esențial ca magazia pe care doriți să o cumpărați să fie echipată cu un sistem de aerisire.

Dacă nu, nu este foarte greu să creezi una. Deși nu aș sugera-o, deoarece riscați ca generatorul dvs. să fie expus la intemperii, este ușor să faceți două găuri în incintă pentru a vă asigura că aerul este ventilat constant.

 

Alte considerente:

Pe lângă factorii pe care i-am menționat mai sus, există și alte lucruri de luat în considerare. Când cumpărați de pe piață, este posibil să găsiți mulți vânzători cu același tip de produs. Prin urmare, este important să obțineți o imagine generală asupra vânzătorilor și a experiențelor clienților atunci când au cumpărat de la un anumit vânzător.

Alți factori importanți includ prețul, precum și durabilitatea și mobilitatea. Prețul ar trebui să fie suficient de rezonabil pentru a oferi o valoare bună în timp ce carcasa ar trebui să fie realizată folosind oricare dintre aliajele metalice rezistente și durabile, lemn dur sau orice alt material rezistent.

 

Nu uitați…

Dacă toate celelalte nu reușesc, atunci aveți întotdeauna opțiunea de a vă construi propria carcasă pentru generator. Materialele utilizate pot fi găsite cu ușurință în orice magazin de bricolaj din zona dvs. Deși va trebui să treci prin disconfortul de a ansambla singur carcasa, veți avea confortul că ați construit-o folosind propriile mâini.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *